TODAY Arnhem bioscoopstad: van Focus filmtheater tot megabioscoop

Bioscopen Arnhem - Arnhem2Day

23-12-2016 – De nieuwe Pathé op het stationsplein kon onlangs haar eerste verjaardag vieren. Bezoekers werden tijdens verschillende voorstellingen verwelkomd met een hapje en een drankje. Zo werd bijvoorbeeld de bezoeker van Keeping up with the Joneses verrast door een zak popcorn en een glaasje prosecco bij binnenkomst. Tevens werden er gedurende deze periode diverse feestelijke activiteiten georganiseerd. De verhuizing van deze bioscoop lijkt een succes geweest, maar de stad staat niet stil!

Ondertussen is Arnhem druk met de plannen rondom de verhuizing van het Focus Filmtheater. Deze zal zich vestigen op het Kerkplein. Dit besluit is echter niet zonder slag of stoot genomen. Onder andere het financiële aspect van de bouw heeft voor veel rumoer gezorgd. Daarnaast leek het veel logischer het Focus Filmtheater te verplaatsen naar het pand van het Rembrandt Theater. Deze locatie is voor mensen bekend als bioscoop en daarbij tast deze verhuizing geen Arnhems erfgoed aan. Verschillende protestacties wisten de verhuizing echter niet te voorkomen. Vanaf begin 2017 wordt er gebouwd aan het nieuwe theater en naar verwachting zal men in maart 2018 klaar zijn.

Maar dit is nog niet alles. Als klap op de vuurpijl wordt er momenteel gewerkt aan een Euroscoop-megabioscoop die zich in Arnhem-Zuid bij de Rijnhal zal vestigen. In oktober 2017 zal men starten met de bouw van dit megaproject dat een grote concurrent zal vormen voor de huidige bioscopen. Niet alleen de bioscopen in Arnhem zullen dit voelen, ook de onlangs geplaatste CineMec bij Lent zal dit gaan merken in bezoekersaantallen.