Park Lingezegen

Een landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen, opgedeeld in vijf deelgebieden: De Park, Het Waterrijk, Het Landbouwpark, De Buitens en De Woerdt. Een gebied van 1700 hectare grond met onder andere achttien wandelroutes voor de natuurliefhebber. De wandelroutes sluiten aan op het openbaar vervoer en variëren in lengte.

Het park biedt daarnaast mogelijkheden om te overnachten, survivallen, voor paardensport, golf en waterrecreatie. Vaar met een kano over de Linge, fiets de Bloesemtocht, neem een kijkje bij Kasteel Doornenburg, verken het gebied per solex en sluit de dag af bij een vakantieboerderij of minicamping. Slechts een greep uit de vele voorzieningen die Park Lingezegen te bieden heeft. Door middel van een app kan de geïnteresseerde bezoeker de evenementen in het park volgen.

In Park Lingezegen bevindt zich Landerij De Park. De landerij omvat vijf hectare grond met onder andere een kinderboerderij, een moestuin, een bijenstal, een vuurplaats en een labyrint. Het gevestigde centrum biedt naast een dagje uit voor de natuurliefhebber, een plek voor mensen met afstand van de arbeidsmarkt en een waardevolle dagbesteding voor vrijwilligers.