Stadspark Coehoorn

Enigszins verscholen in de Arnhemse binnenstad ligt het Coehoornpark. Ondanks de kleinschaligheid biedt het park veel meer dan slechts het groen van een stadspark.
Op de plek waar nu het park gevestigd is stond tot 1992 de kleine Eusebiuskerk. Tijdens WinterArnhem in december 2016 heeft het park nog kort mogen genieten van deze kerk toen deze als PopUpkerk even op de oude plek is teruggekeerd.

In 2013 is in tien dagen tijd het braakliggend terrein omgetoverd tot een park dat tevens als een soort openluchtwijkcentrum dient. Het park beschikt over een podium voor kleinere concertjes, een moestuin die onderhouden wordt door vrienden en buurtbewoners en een klein activiteitenterrein. Eens per maand komen geïnteresseerden klussen en krijgt het park een frisse onderhoudsbeurt. De diverse evenementen die georganiseerd worden in het park zijn te volgen via een Facebookpagina.

Dat het park voortdurend ontwikkelingen ondergaat blijkt onder andere uit de waterspeeltuin die in 2014 is aangelegd. Veelal gevormd door natuurproducten bestaat de speelplaats uit een waterspuwer, restanten tufsteen van de Eusebiuskerk, regenwater om de planten te onderhouden, drinkwater om de verbouwde groenten te wassen en uiteraard om zelf op een warme zomerse dag de dorst mee te lessen.