TODAY: HAND IN HAND VOOR DIVERSITEIT

© Set Wezendonk

Op 8 april 2017 was er een protest bijeenkomt, er werden al gauw 1.000 mensen verwacht, uiteindelijk bleek de opkomst 1.500 te zijn geworden. Zie hieronder de tekst en uitnodiging van vereniging “Gay Arnhem” vervolgt door een fotoreportage met dank aan Alhasan Fatoum, en dank aan Seth Wezendonk (foto hierboven)

“De Arnhemse gay gemeenschap is vannacht in zijn hart geraakt. Twee jongens zijn gemolesteerd omdat ze hand in hand door de stad liepen. Met een betonschaar is één van hen toegetakeld waarbij zijn tanden uit de mond geslagen zijn. Dit kan niet, dit mag niet en is onacceptabel voor iedereen die diversiteit toejuicht.
De Arnhemse Gay Horeca wil op 8 april laten zien dat ze samen en met elkaar op willen staan voor deze twee slachtoffers en alle anderen die hier mee te maken hebben gehad.

De LHBT gemeenschap staat voor tolerantie en acceptatie en deze waarden willen we uitdragen als signaal voor de toekomst. We zijn wie we zijn en blijven strijdbaar voor onze rechten opkomen. Hand in hand lopen mag geen angst opleveren, het tonen van genegenheid mag geen risico met zich meebrengen van een verminkt gezicht.

Kom zaterdag 8 april naar het Jansplein in Arnhem om samen met ons hand in hand te staan voor diversiteit en de slachtoffers een hart onder de riem te steken. Dit onrecht moeten we niet over ons heen laten gaan. Het is tijd voor een signaal naar de samenleving: Nederland is een land waar iedereen zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht geaardheid, gender, afkomst, geloof of huidskleur!!”