TODAY Terugblik op “de Grootste kerstmarkt van het Oosten”

Kerstmarkt Arnhem - © ArendtsFotografie

08-01-2017 – Het is inmiddels weer drie weken geleden en we vonden het leuk om terug te kijken op “de Grootste kerstmarkt van het Oosten”. Zondag 15 December werd de bezoeker van de binnenstad een warm welkom geheten met een glaasje glühwein, chocolademelk of een kopje erwtensoep. De Grootste Kerstmarkt van het Oosten werd ook dit jaar weer druk bezocht.

Arnhem zowel binnen als buiten in kerstsferen

Tal van evenementen zorgden voor een feestelijke aangelegenheid. De Sonsbeekmarkt verkeerde in kerstsferen, op het brouwersplein stond een levende kerststal, de schaatsbaan op de jansplaats was geen moment leeg en verschillende straten waren volgebouwd met kerstkraampjes. Bezoekers werden door het centrum geleid door middel van een plattegrond die gratis werd uitgedeeld.

Niet alleen buiten was het kerst. De steigers rondom de Eusebiuskerk deden deze zondag geen afbreuk aan de sfeer binnenin de kerk. Bach’s Weihnachtsoratorium werd uitgevoerd door het Nederlands Kamerkoor en B’Rock Orchestra. Al ruim een uur voor het optreden zaten de eerste bezoekers netjes op de eerste rijen te wachten op het concert. Tegen kwart over twee werd het wachten rijkelijk beloond. Het koor in combinatie met het voltallig orkest, afgewisseld door verfijnde instrumentale en vocale solo’s was een waar succes. Bijna drie uur lang wisten dirigent, orkest en koor de aandacht van de bezoeker vast te houden.