TODAY Penvriend in beeld

Zondag 2 februari 2020 veranderde Arnhemse huiskamers in een klein podium. Muziek bij de Buren is hét huiskamerfestival van Nederland. Ook in Roosendaal, Rotterdam, Sneek, Uden, Vlaardingen en Weert waren bijzondere optredens op intieme podia.

Arnhem2day is voor de gelegenheid op bezoek gegaan bij Penvriend om een stukje sfeer te proeven. Penvriend is een van de vele lokale Arnhemse talenten.

Eenmaal te gast in de huiskamer maak je ook kennis met de stad Arnhem en haar gastvrije bewoners. In verschillende huiskamers door de hele stad kun je luisteren naar uiteenlopende muziekgenres; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats.

Muziek bij de Buren is ontstaan om lokale muzikanten een podium te bieden en bij te dragen aan hun ontwikkeling. Daarnaast wil Muziek bij de Buren bewoners stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk – zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij de stad en haar bewoners zijn.

De optredens zijn allemaal gratis te bezoeken. Ben je benieuwd of Arnhem een volgende editie (weer) meedoet? Houd de website goed in de gaten!
Muziek bij de buren: Muziekbijdeburen.nl
Penvriend: Facebook.com/penvriendmusic